Fettsuging for å redusere vanskelig fett

fettsuging

Sitter man med tanker og lurer på om fettsuging kan være det rette, er det enkelte ting man kan sjekke før man tar kontakt med en klinikk. For det første så er det ikke en slankemetode.

Veldig mange tenker at de skal kickstarte slankingen med først å ta en fettsuging. At det vil få opp motivasjonen slik at man enklere kan ta resten selv.

Hvis det er tilfellet og årsaken så burde man stoppe opp og lese hva klinikkene skriver på nettstedene sine om kriteriene de setter for en fettsuging. Er klinikken og kirurgene seriøse, så vil de nok si at det er helt omvendt. At fettsuging er det som skal og burde gjøres helt til slutt. At først skal man gå ned i vekt ved å trene og være fysisk aktiv i tillegg til å gjøre en kostholdsendring.

Kriterier

Når er det best å ta fettsuging? For det første så kommer det selvfølgelig an på hvorfor man ønsker å gjøre dette inngrepet. Er man svært overvektig så vil for det første en fettsuging monne lite.

Kriterier som ofte settes er:

Fettsuging for å redusere vanskelig fett

  • En kandidat til fettsuging skal ikke ha en BMI på over 30.
  • Man skal være fylt 18 år.

Hvorfor skal man omtrent være normalvektig for å ta en fettsuging? Ved overvekt er risikofaktorene store siden dette er en operasjon og man må ta hensyn til at det ikke bare er snakk om et lite kosmetisk inngrep. Ved overvekt er det også større sjanse for at det endelige resultatet ikke blir som forventet.

Når er fettsuging et egnet inngrep?

Fettsuging egner seg veldig bra til fettansamlinger på steder der det er vanskelig å fjerne eller redusere mengden med fettceller ved hjel av trening og kostholdsendringer. Har man gått ned mye i vekt og føler at man har jobbet hardt, men fremdeles har områder man ikke ser resultater vil fettsuging være et godt alternativ.

Alle kan oppleve at steder som for eksempel knær eller midjen har såkalt sta fettdepoter. At uansett hva slags øvelser man gjør så ser man ingen endring.

fettsuging et egnet inngrep

Ved kombinasjonsinngrep er fettsuging ofte brukt. Det kan være brystforstørring hvor man tar fettceller fra et sted man vil bli kvitt det og transplanterer cellene i brystene. Dette er en situasjon hvor man får en dobbel fordel.

Først får man redusert mengden fettceller fra et sted man ønsker å minske andelen fett og deretter får man forstørret brystene. Dette passer til de som skal opp ca. en størrelse i cup og som ikke ønsker implantater.

En annen måte fett-transplantasjon kan brukes med godt resultat, er for å rette opp i asymmetriske former og for å fylle ut ved defekter og lignende. Dette blir gjort med godt resultat etter operasjoner på grunn av ulykke eller sykdom, eller også medfødte defekter.

Konsultasjon, det første skrittet

Aller først må man bestille time til konsultasjon hos en kirurg. Der må man være ærlig og forklare hva det er en ønsker å oppnå med fettsuging i Oslo og hva slags resultat man ser for seg. En profesjonell kirurg vil kunne gi all den informasjonen man måtte behøve og i tillegg kan de fleste klinikker tilby 3D-bilder av forventet resultat.

Konsultasjon

Kirurgen kommer også til å kunne gi indikasjon på om forventet resultat samsvarer med det man ønsker og ser for seg.

Noen kan bli fristet til å sjekke ut steder i utlandet som annonserer med billige priser og kombinasjoner av ferie samtidig som man foretar kosmetiske inngrep. Det anbefales å gjøre slike operasjoner hos godkjente klinikker her i landet og ikke la seg blende av lovnader.

Mange norske klinikker tar seg av korrigerende kirurgiske inngrep hvert år og en av problemene man ser i etterkant har vært komplikasjoner grunnet språkbarrierer.