Hva er en QR-kode (Quick Response-kode)?

QR kode

QR-koder, også kjent som Quick Response-koder, er todimensjonale koder som består av svart-hvite firkanter som danner et mønster på en hvit bakgrunn. Disse kodene kan leses av spesielle skannere, kameraer og smarttelefoner for å få tilgang til ulike typer informasjon, for eksempel en nettside, en app, en tekst eller en video.

QR-koder ble opprinnelig utviklet av det japanske selskapet Denso Wave i 1994 for å spore deler i produksjonen. Siden den gang har QR-koder blitt brukt til en rekke formål, inkludert markedsføring, reklame, informasjonsdeling og betaling.

En av fordelene med QR-koder er at de kan inneholde mye informasjon på en liten plass. En standard QR-kode kan inneholde opptil 7089 numeriske tegn, 4296 alfanumeriske tegn eller 2953 binære tegn.

QR Kode på mobil

Dette gjør dem svært nyttige for å dele informasjon på en effektiv måte, spesielt på steder der det ikke er mye plass tilgjengelig. Klikk her for å se en Norsk QR Kode tjeneste som tilbyr gratis QR Kodegenerator for private pg bedrifter.

QR-koder er også enkle å generere og skanne. Det finnes en rekke gratis QR-kodegeneratorer tilgjengelig på nettet som lar deg lage dine egne QR-koder med valgfri informasjon. For å skanne en QR-kode trenger du bare å bruke kameraet på smarttelefonen din, eller laste ned en QR-kodeleser-app som kan skanne koden for deg.