Strikkeoppskrifter er populært i hele verden

Strikkeoppskrift

At strikkeoppskrifter er både populært og etterspurt, er godt kjent i store deler av verden. Dette har økt de siste ti årene og strikking er nå en moderne greie. Det handler om å skape noe, å mestre det å følge strikkeoppskrifter, å holde fingrene sysselsatt pluss mye mer.

Å følge strikkeoppskrifter slik at man lager noe helt på egenhånd som man kan bruke med stolthet, har en helt spesiell egenverdi. Noen er så drevne og eventyrlystne i at de tar strikkeoppskrifter og endrer de slik at de får noe helt unikt.

Hvorfor blir så mange hekta på strikking?

Alle har selvfølgelig egne individuelle årsaker til at de blir hektet på akkurat strikking. Noen så kanskje en fin strikkeoppskrift og fant ut at de vill forsøke seg. Andre har kanskje vokst opp med mødre og bestemødre som strikket og dermed fått det inn med morsmelken.

Enkelte har kanskje funnet det kostbart å få andre til å strikke plaggene for seg og har dermed satt i gang selv. Det er nemlig mange som strikker for betaling. Kundene sender strikkeoppskriftene og den som strikker tar betalt for garnet og jobben.

Å følge strikkeoppskrifter kan redusere stress

Strikking er faktisk bevist å redusere både stress og angst. Man konsentrerer seg og fokuserer når man strikker og forsøker å følge strikkeoppskrifter av ulike vanskelighetsgrader. Studier er gjort på sammenhengen mellom nettopp strikking og stress.

Strikkeoppskrift garn

Der har man funnet klare sammenhenger mellom strikkingen og følelsen av ro og lykke som oppstår. Resultatene kan sammenlignes med de man får når man utøver yoga.

Det er faktisk mange flere helsefordeler å hente ved å fordype seg i strikking og strikkeoppskrifter. Gjennom flere ulike studier utført internasjonalt, har man funnet for eksempel:

 • Senkning av blodtrykket
 • Reduksjon av stress, depresjon og angst
 • Bremser farten på utvikling av demens
 • Forminsker følelsen av isolasjon og ensomhet
 • Øker følelsen av velvære og lykke
 • Virker som en distraksjon på kroniske smerter

Ikke stopp med strikkingen!

Ja det er bevist, strikking er bra for både sjelen og kroppen.  Lite ante man dette da man i håndarbeidstimene ble opplært i de mest enkle og elementære grunnprinsippene i strikking. For noen så burde kanskje legen gi dem strikking på resept sammen med noen strikkeoppskrifter.

Hva er det som gjør strikkingen så bra for oss? Sinnet vårt får en slags tilflukt, på samme måte som når man leser en bok eller ser en film. Man skal lese og forstå strikkeoppskrifter og deretter følge dem. Samtidig får hendene våre noe fysisk å gjøre. Noe som er gjentagende og holder dem aktive. Det er denne kombinasjonen som gjør strikkingen bra for både psyken og kroppen.

Hvorfor elsker de som strikker denne hobbyen?

Mange har svart at det er det at man kan gjøre noe som er så beroligende samtidig som det er produktivt. De slapper av mens de strikker og etter en slik stund med avslapning har de noe å vise til. En ny hatt, et putetrekk eller en gave til en baby.

strikking hobby

Veldig mange svarer at det er den skapende følelsen. At de lager noe helt spesielt av ingenting. At de kan lage bruksting som blir brukt og elsket i årevis. Noen finner jakten på helt spesielle strikkeoppskrifter spennende. At planleggingen ved å velge strikkeoppskrifter, farger på gran med mer som en stor del av hele opplevelsen.

Som en hobby så er den ideell. Krever ikke stor plass til hverken utførelsen eller utstyret. Det er lett å lagre og enkelt å bringe med seg hvor enn en er. Å dra opp en halvferdig genser mens man venter på bussen eller sitter på flyet er null stress. Mange pakker strikkesakene side om side med bøker når de skal reise på ferier både inn- og utenlands.

Trenger ikke bli kjedelig

Noen tenker nok at det er grenser for hvor mange sokker og gensere de orker å strikke. At de tradisjonelle tingene en kan strikke kan bli for kjedelig i lengden. De gidder dermed kanskje ikke engang prøve seg. Med dagens internett og grupper samt nettsteder for strikkere, flommer det over av ulike varierte og spennende strikkeoppskrifter.

Strikking

Enkelte nettsteder har strikkeoppskrifter som ikke koster noe å laste ned, men andre steder så betaler man enten en viss sum per oppskrift, eller en medlemssum. Det fine med de stedene som tar litt betalt er at de gjerne har fine og forklarende illustrasjoner og videoer til de fleste strikkeoppskrifter. Nettstedet hipknitshop.no, er et av disse stedene.

Er man lei av skjerf og sokker så kan man finne mye annet morsomt å strikke. Man kan strikke slike ting til seg selv eller som gaver. Man kan for eksempel strikke en bamse til en liten gutt eller jente istedenfor en genser. Her er noen av tingene en enkelt kan finne mange strikkeoppskrifter til:

 • Bamser
 • Julepynt
 • Hatter
 • Puter
 • Tepper
 • Katt eller hundeseng

Strikk uten store kostnader

Hvis man ikke har penger til å handle inn det utstyret man trenger for å sette i gang, så er det mange muligheter for de med stram lommebok. Strikkepinner og annet utstyr kan man fint kjøpe brukt på steder som finn. Mange gir det også bort hvis en legger ut en annonse og spør. Mange selger også garn som de ikke har brukt selv, eller ikke skal bruke lenger. Det finnes også billig garn å få tak i på steder som europris, rusta med mer.

Strikkeoppskrifter kan man finne enkelt på nettet og mange butikker og ullforhandlere tilbyr også gratis strikkeoppskrifter. Noen av disse er Dale garn, Hillesvåg Ullvarefabrikk, viking garn med flere.

Er man dreven og virkelig liker strikking, så kan man strikke for andre og bruke pengene på å kjøpe garn til strikk en strikker til seg selv. Mange finansierer strikkingen sin på denne måten. Planlegger man litt i god tid så kan man få en god del oppdrag.

Et veldig populært strikket klesplagg, er strikket bunad til de minste. Her kan man planlegge og skaffe seg kunder slik at man har bunadene klart til 17. mai. Strikk en og sjekk hvor lang tid en bruker på denne før en setter opp oppdragene på nyåret.