Hudpleie vs kirurgiske inngrep

hudpleie

Kan god hudpleie konkurrere med alle de omdiskuterte inngrepene som finnes på markedet? Enkelte mener at svaret er klart ja, mens andre sverger til inngrep som klinikker utfører over hele landet til flere og flere.

Dette er egentlig to helt forskjellige motpoler som søker det samme resultatet. Hvor hudpleie lar produkter og metoder gjøre arbeidet sammen med huden og kroppen, er inngrepene raske og inngripende.

To markeder som ha eksplodert

Jakten på det perfekte utseende, de beste selfiene og den yngste utgaven av seg selv, har skapt en skjønnhetsindustri uten sidestykke. Kirurgiske inngrep er blitt mer sofistikerte og tilbyr raske løsninger på det en higer etter.

Industrien innenfor hudpleie har heller ikke lagt på latsiden de siste tiårene. Sammen med utviklingen av produkter som faktisk leverer, har man også en stadig økende kundegruppe som ønsker sunne produkter innen hudpleie.

Hva vil sunn hudpleie si?

sunn hudpleie

Hudpleie som gir gode resultater og som ikke påfører huden og kroppen skadelige stoffer, vil være det man kaller sunn hudpleie. Det er viktig å vite hva slags ingredienser produktene inneholder. Alt som påføres kroppen og huden vil kunne gi reaksjoner som i verste fall kan være direkte farlig.

  • Ingredienser og tilsetningsstoffer som ikke er giftige eller farlige
  • Ikke testet på dyr
  • Økologiske produkter er et pluss
  • Kortreiste produkter blir stadig mer populært, da de avgir færre miljøskadelige avtrykk

Punktene over viser ting mange ser etter når det kommer til selve produktene innen hudpleie. I tillegg kan man legge til at renseteknikker med mer, også er blitt en del av sunn hudpleie. At man bruker riktige produkter og teknikker for den hudtypen en har.

Et marked for begge deler

Realiteten er nok at det er et solid marked for både god hudpleie og kirurgiske inngrep innen skjønnhetsindustrien. Ironien er nok kanskje at hadde man begynt med riktig og god hudpleie i ung alder, så ville mange ikke følt behovet for kirurgiske inngrep som godt voksne. Som ung, så tenker man ikke på ting som rynker og solskader i like stor grad som en gjør når en blir eldre. Mange ønsker at de hadde tatt mer og bedre vare på huden da de var unge.

Kosmetisk kirurgi var nok i utgangspunktet tiltenkt de som var komt opp i den alderen at de følte at ungdommens tid var forbi. Kirurgi skulle være en måte å gjenskape et ungdommelig utseende. Det man derimot ser stadig mer av er at det i like stor grad er de unge som de eldre som søker til kosmetisk kirurgi. Det er ikke lenger bare jakten på det ungdommelige utseende, men også like mye jakten på det perfekte utseende.

Man kommer ikke unna hudpleie

Det spiller ingen rolle om man har tatt aldri så mange skjønnhetsoperasjoner, god hudpleie vil alltid være viktig. Om en er ung og har fått fillers eller har gjort andre ting, så må man fremdeles ta godt vare på huden.

  • Bruke riktige produkter for å unngå solskader og andre ytre påvirkninger
  • Lage seg gode daglige rutiner for rens av huden og fjerning av for eksempel sminkeprodukter som man bruker
  • Sørge for at sminkeproduktene er gode for den hudtypen en har

ansiktsmaske hudpleie

Det samme gjelder de godt voksne som har gjort foryngende operasjoner. Det er dårlig business å gå til det skrittet å fjerne rynker eller løfte øyelokk, hvis en ikke tar vare på huden i etterkant.

Eldre hud mister elastisiteten og fukten i huden. Ved riktig hudpleie så kan man gjenopprette fuktigheten og tilføre vitaminer og aminosyrer via hudpleie som hjelper på elastisiteten. Dette vil dermed bremse utviklingen av slapp og rynkete hud.

Hva hudpleie ikke kan gjøre

Uansett hvor god kremene er, så kan ingen hudpleie fjerne overflødig hud. Ved hjelp av god hudpleie så kan kroppens naturlige aldringsprosess bremses og forebygges, men man kan ikke slette alle spor av alderdom. En annen ting er for eksempel ved cellulitter.

Det finnes utallige produkter som lover å fjerne cellulitter. Det er dessverre ingen kremer eller remedier som gir større resultater på dette området. Her må man nok ty til kosmetisk kirurgi.

Kirurgi kan ikke trylle vekk alle skjønnhetsfeil

Det nytter ikke å troppe opp hos en klinikk og be kirurgen fjerne alt av uren hud og kviser. Dette er noe som skjer nede i porene i huden, og som oftest er forårsaket av hormoner i kroppen. Her vil gode teknikker innen hudpleie i tillegg til riktige produkter være den eneste virkelige løsningen.

Hudpleie eller kirurgi

God hudpleie dreier seg også om mer enn bare hudpleieartikler. Man snakker om vaner og rutiner, samt det å velge god hudpleie langsiktig. Dette er ingen rask løsning på plagene, men gjør man det riktig så forebygger man kviseutbrudd og behandler den urene huden.

Kirurgi kan for eksempel heller ikke hjelpe alle de som har sensitiv hud. Her vil det eneste riktige være å finne gode produkter innen hudpleie som er for denne hudtypen.