Hva kjennetegner et godt forbrukslån?

Penger

De fleste tenker nok at de vet hva et forbrukslån er, men når det kommer til stykket så er man kanskje usikker likevel. De fleste lån kan sies å være et forbrukslån, men det konkrete kjennetegnet ved et forbrukslån er at det ikke er øremerket til noe spesifikt. Tar du for eksempel opp et billån skal dette utelukkende brukes til bil, og det vil i den for stand ikke karakteriseres som et forbrukslån. Et forbrukslån er som ordet tilsier et lån man tar opp til forbruk, om det så skal brukes til bryllup, reise, elektronikk eller andre ting. Det er med andre ord et lån der du er fri til å bruke pengene til nettopp det du selv vil eller har behov for.

Det finnes mange forbrukslån der ute, og et raskt søk på nettet gir et stort utvalg av ulike lånetilbud. Uavhengig av at noen lånetilbydere reklamerer med andre begrep, så vil det, så fremt det ikke foreligger krav om kvitteringer på kjøp av spesifikke varer (for eksempel kjøp av bil ved billån) etc., og man kan bruke pengene på det man vil, så vil lånet være et forbrukslån.

Gode og mindre gode forbrukslån

I det store utvalget av forbrukslån er langt i fra alle like gode eller gunstige, og du kan spare tusenlapper ved å velge det bedre alternativet. Det viktigste å se etter når man skal ta opp et forbrukslån er hvilken rente som blir tilbudt. Jo høyere renten er, jo dyrere vil lånet være, og jo mer ekstra utgifter vil lånet ditt føre med seg. I tillegg kan det lønne seg å sjekke gebyrene som medfølger lånet, det kan være alt fra etableringsgebyr til månedlige kostnader. Disse kan du enkelt sammenligne ved å bruke MONEYBANKER.com’s søkemotor, og ut fra søkeresultatene velge det beste alternativet.

Forbrukslån

Et godt forbrukslån

Hva som er det beste forbrukslånet vil i stor grad være avhengig av din lånesituasjon. Ikke alle lån vil være like gunstige for alle. For en som ønsker å låne et mindre beløp til innkjøp av en mobiltelefon eller en ny PC vil det ikke være så utfordrende med en litt høyere rente, da et slikt lån vil ha en relativt kort nedbetalingstid, og effektene av renten ikke vil være så utslående. Ønsker man derimot å låne et høyere beløp og nedbetale det over lengre tid, vil man tjene mer på å gå for et lån med gunstigere vilkår. Det viktigste å se etter er altså hvilken rente som tilbys, og hvilke gebyrer som medfølger. Har du mulighet til å nedbetale lånet over kort tid kan dette anbefales, så slipper du både rentekostnader og termingebyrer. Med andre ord vil kjennetegnene for et gunstig forbrukslån være avhengig av vilkårene rundt lånet – for noen vil det beste forbrukslånet ha kort nedbetalingstid, for andre vil det bedre alternativet være lengre nedbetaling og lavere gebyr.

Felles for alle forbrukslån, og det viktigste å sammenligne før du søker om et, er altså gebyrene rundt lånet, og renten som tilbys til lånet. Utover dette kan man selv vurdere hva som passer best til den situasjonen du ønsker å låne penger til.