Muskelbygging med personlig trener

Personlig trener for mer muskelmasse

Hvordan kan man gå frem om man ønsker å starte med å bygge muskler? Det er flere måter å gjøre dette på. Man kan finne ut av hva som skal til selv, eller man kan melde seg inn på et treningssenter. Spesielt i starten er det lurt å være medlem på et treningssenter, da øvelser for å bygge muskler kan føre til skader om man ikke utfører dem riktig.

Muskelbygging på treningssenter

For å drive med muskelbygging på treningssenter er det lurt å få hjelp til å komme i gang helt fra starten slik at man lærer seg grunnleggende teknikker for å utføre øvelsene riktig. Har du en venn som allerede kan dette, kan du trene sammen med han eller henne, men ellers kan det være lurt å benytte en personlig trener. Man bør alltid starte med å få opp blodsirkulasjonen med en aerobisk øvelse, som for eksempel en ergometersykkel eller en tredemølle.

Det som er viktig når man skal bygge muskler, er hvor ofte du trener og hvordan du trener. Det mest effektive er å benytte frivekter da du da også vil trene støttemuskulatur mer enn du gjør med apparater. Men det er absolutt mulig å kun bruke apparater. En vanlig måte å trene muskelbygging på er å trene hver muskelgruppe minimum to ganger i uka, for eksempel. Om man da fordeler det utover fire dager, kan man to ganger trene overkroppen, og to ganger trene ben og rygg. Det er også viktig at musklene får minst et døgn restitusjonstid. Det kan derfor være lurt å ha et par dagers opphold før du trener samme muskelgruppe neste gang. Når du bygger muskler, ønsker du å forsøke å presse musklene til å klare tyngre løft fra gang til gang.

I tillegg til øvelsene er kostholdet viktig når man bygger muskler. Man må få i seg nok proteiner til at musklene klarer å vokse. Noen gjør dette ved å bruke ekstra kosttilskudd, og noen tilpasser den daglige dietten til treningen. Oftest skal det være nok å tilpasse kostholdet.

Personlig trening

Frivekter eller apparater

Om du vil bygge muskler kan du velge mellom å benytte frivekter eller apparater. Med frivekter vil du få trent opp støttemuskler rundt den muskelgruppen du trener i tillegg. Det vil du også med apparater, men i mindre grad. Ulempen med frivekter er at du må være veldig nøye med å bruke riktig teknikk. Spesielt ryggen kan være ekstremt utsatt når du begynner å løfte tunge løft. Be om råd fra en personlig trener før du velger hvordan du trener.

Personlig trener

En personlig trener hjelper deg å sette opp et program rettet mot å bygge muskler om du ønsker det. Om du da velger å bruke frivekter kan treneren vise deg hvordan hver øvelse skal utføres for at du skal unngå skader. De vil også fortelle deg om beskyttelsesutstyr som finnes. Et såkalt nyrebelte kan støtte opp ryggen ved tunge løft. Det er også noen teknikker man bør vite om ved trening med apparater.

Fellestreninger med muskelbygging

Det tilbys ofte også fellestreninger med muskelbygging. Mange trenger å variere treningen litt for å holde seg motivert, og da kan det være lurt å benytte seg av en fellestrening en gang i blant. Men skal du jobbe effektivt mot muskelbygging, må du også fokusere på egentrening da disse fellestreningene er tilpasset flere nivåer og forskjellige personers treningsønske. Men disse treningene er absolutt effektive og kan godt finne på å gi deg trening for en muskelgruppe du ikke har med i ditt eget treningsprogram.

Et greit sted å begynne når man ønsker å bygge muskler, er på et treningssenter. Her kan du få viktige råd i starten fra en personlig trener.