Fire kredittkort med lav rente

Kredittkort

Selv om kredittkort har et (kanskje helt fortjent?) rykte på seg for å ha ekstremt høye rentekostnader, så er denne sannheten todelt. For det er helt riktig at mange norske kredittkort har skyhøye renter – ofte ligger den på 30-40 prosent, noe som gjør at nedbetaling over tid vil bli svært kostbart selv om man ikke snakker om store summene i utgangspunktet. Men som vanlig så finnes det unntak fra regelen, og vi har plukket ut fire av de beste kredittkortene som har lav rente der det faktisk er mulig å handle ting på avbetaling med god samvittighet.

Ikano Visa

Et av de beste kredittkortene når det kommer til lav rente, heter Ikano Visa og kommer fra banken med samme navn – nemlig Ikano Bank. Her ligger den effektive renten i skrivende stund på 20,10%, noe som ikke er best i klassen, men det er jaggu meg ikke langt unna. Dette kredittkortet tilbyr dessuten inntil 50 dager med rentefri nedbetaling, så det er heller ikke sikkert at du trenger å betale renter i det hele tatt. Og om du da må gjøre det, så er det kanskje ingen krise når den effektive renten er såpass lav som den faktisk er.

Santander Red

Det kredittkortet med den laveste renten som vi har klart å finne så langt, heter Santander Red og tilbys av Santander Bank. Dette er også et av få kredittkort som har en effektiv rente på under 20 prosent – noe som altså er svært sjeldent. Og renten ligger ikke bare rett under tjuetallet heller, for her får man faktisk en lav rente på 17,12%. Dette minner egentlig om et forbrukslån, og med kredittgrense på opp mot 100 000 kroner er dette absolutt et kredittkort vi vil anbefale til deg som skal gjøre større innkjøp og betale ned over flere måneder. Bedre får du det neppe!

Bank Norwegian

Et annet kredittkort med lav rente tilbys av banken fra flyselskapet Norwegian – altså Bank Norwegian. Her ligger effektiv rente i skrivende stund på 23,10%, noe som altså er seks prosentpoeng høyere enn hva Santander kan tilby deg. Det blir altså vesentlig dyrere, men vi snakker fortsatt om en relativt lav rente ettersom mange av konkurrentene igjen tilbyr renter på over 35%. Følgelig kan Norwegian-kortet absolutt anbefales, og med massevis av andre fordeler som opptjening av CashPoints for bruk på flybilletter mens du handler – og reiseforsikring inkludert – så er det heller ikke så ille.

yA kredittkort

Til sist skal vi også ta med yA kredittkort, som tilbys av banken yA Bank. Effektiv rente på dette kredittkortet er i skrivende stund på 22,90% – altså midt imellom Ikano Visa og Bank Norwegian. Det er ikke nødvendigvis noe dårlig valg det heller, ettersom du kan utsette betalingen med inntil 50 dager før den relativt lave renten begynner å løpe i det hele og det store. Kredittgrensen strekker seg opp mot 100 000 kroner med yA kredittkort, som er relativt standard i bransjen det og. Et helt gjennomsnittlig kredittkort med en nokså lav rente og gode betingelser.