Start planleggingen – lekeplass på 1-2-3

lekeapparater

En lekeplass skal oppfordre til lek og bevegelse. Det skal være en plass som får barn og unge til å engasjere seg, være i bevegelse og samhandle med andre på sin alder. En lekeplass som inspirerer til lek og mosjon er en god plass å være for både liten og stor, og blir en naturlig samlingsplass i lokalområdet, enten dette gjelder barnehagen, på skolen eller et annet sted hvor barn ferdes ofte. Men hva bør lekeplassen inneholde av apparater for å inspirere barna til lek?

Du trenger ikke starte med blanke ark

Svaret på hvilke lekeapparater som vil fungere i akkurat ditt område ligger mest sannsynlig like foran deg allerede. Observer eller spør barna hva de liker å gjøre når de er ute på lekeplassen, og be dem gjerne beskrive sin drømme-lekeplass. Svarene du får trenger ikke alltid være helt nøyaktige, men kanskje kan det gi deg et lite innblikk i hva barna vil ha. Enda bedre kan det være å spørre foreldrene hva barna deres ser ut til å like aller best. Mest sannsynlig vil du få varierende svar, noe som bør indikere at lekeplassen bør inneholde noe for enhver.

Vurder nødvendige faktorer

Det er viktig at du er nøye med faktorer som brukergruppe, plass og budsjett når du er i planleggingsfasen av lekeplassen. Hvor stort areal har du å bruke? Hvem er lekeplassen beregnet for? Barnas alder og fysiske utvikling bør nemlig også være avgjørende for valg av apparater i forhold til hvilke utfordringer du ønsker å gi barna. Plukker du ut en kombinasjon av apparater med ulik vanskelighetsgrad vil du mest sannsynlig være sikret at alle barna får noe å bryne seg på.

Vurder også budsjettrammen opp mot hvilke apparater du ønsker deg. De største apparatene er ofte dyrere i seg selv, men sett opp mot det å velge flere mindre apparater vil det ofte gå opp i opp. Tar du kontakt med oss vil du alltid få god hjelp og veiledning med det du måtte lure på angående din nye lekeplass. Vi anbefaler deg gjerne fallmatter og underlag som best vil beskytte barna mot skader og slitasje, og som er enkle å rengjøre.

Bestill og monter

Når du har lagt en plan for hvilke lekeapparater som vil passe best inn i ditt nærområde, ta kontakt med oss for å bestille opp produktene du ønsker deg. Påregn frakt og eventuelle monteringskostnader i forbindelse med kjøpet. Vi har kort leveringstid og du kan selv velge om du vil montere apparatene selv eller la oss gjøre det for deg.

La barna utfolde seg i nye, trygge omgivelser

En lekeplass som sikrer kvalitet og trygghet er ikke bare et godt sted å være, men også et godt sted å vite at barna er. Med et variert utvalg lekeapparater og gode underlag og fallmatter kan barn og unge trygt utvikle sine motoriske ferdigheter ved å klatre, vippe og balansere. I tillegg vil samhandlingen og relasjonen som bygges opp ved felles lek og spill være gull verdt for barnet både nå og i fremtiden.